HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?


HGS’li araç sahiplerinin en çok merak ettiği konulardan birisi HGS bakiyesinin ne durumda olduğudur. Çünkü eğer HGS bakiyeleri bittiyse karşılarına bir miktar ceza çıkabilir. HGS bakiyeniz bittiğinde HGS gişelerinden geçerseniz telefonunuza sms ile bilgilendirme mesajı gönderilir. Mesaj gönderilse de bu sürücüleri cezadan kurtaracak bir etken değildir. Fakat bakiye sorgulama yaparak cezalardan bir nevi de olsa kurtulabilirsiniz.

HGS kullanan bireyler bakiye sorgulama işlemlerini PTT şubelerinden, PTT internet sitesi üzerinden, E-DEVLET üzerinden,bankalar üzerinden ve telefon üzerinden yapabilecekler. HGS bakiyesi sorgulamak günümüzde yüksek önem taşımaktadır. Çünkü HGS bakiyeleri bittiği takdirde karşılarına sürpriz cezalar çıkarak sürücüyü şaşkınlığa uğratabilir.

HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır? :
HGS bakiyesi sorgulamada bahsettiğimiz üzere 4 farklı yöntem bulunur. Bu yöntemler ise 441 1 778 numaralı ya da 0580 460 60 60 numaralı telefonlar ile iletişime geçerek bakiye sorgulama yapabilirsiniz. Ya da isterseniz E-Devlet kullanarak ve bankalar aracılığıyla da bakiye sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

 

Ceza sorgulama işlemleriniz için buraya tıkladıktan sonra açılan sayfada sağ üstteki “Geçiş İhlali Sorgula ” butonuna tıklayınız. Açılan popup ekranda boşluklara plaka ve doğrulama kodunuzu girmeniz istenir. Ardından “Karayolları Sorgula” veya “Avrasya Sorgula” seçeneklerinden birisine tıklayarak ceza sorgulama işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Borç ödemelerinizi bankalarınızın en yakın şubelerinden yapabilirsiniz. Bankaların şubelerinden yapabileceğiniz gibi internet şubelerinden ve mobil uygulamaları aracılığı ile de kolayca yapabilirsiniz.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere… 🙂


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir