Youtube ‘da Video İzlerken Donma Çözümü

youtube,Youtube'ba Yeni Özellik,youtube trendleri,en çok izlenenler,youtube en çok izlenenler,2014 yılından youtube da en çok izlelenen videolar,2014 yılından youtube da en çok izlelenenler,youtube yeni özellik,hamtekno

YouTube’da video izlerken çoğumuz arada sırada da olsa donma sorunlarıyla karşılaşmışızdır. Bazen bu sorunlar internet kaynaklı olsa da, bazen de suç YouTube’un, Flash Player’ın veya tarayıcınızın olabilir. Biz de çeşitli durumlarda YouTube’da video izlerken sorun yaşamamanız için neler yapabileceğinizi araştırdık.

Yaşanan sorunlardan bazıları, YouTube’da videolar oynamaya başladıktan 7 veya 14 saniye sonra donma şeklinde cereyan ediyor. Bazen de videolar kısa bir süre ses çıkarmadan çalabiliyor ve durumun ses ayarlarınızla hiçbir ilgisi olmayabiliyor.

Bu sorunları çözmek için ise farklı tarayıcılarda farklı ayarlar yapmak gerekiyor. Firefox, Chrome, Safari ve IE için farklı çözümler mevcut. Ama her şeyden önce Flash’ı baştan yükleyelim.

Mac kullanıcısıysanız, öncelikle Sistem Tercihleri‘ne girin, Diğer kısmı altındaki Flash Player seçeneğine tıklayın ve Gelişmiş sekmesi altında Tümünü Sil tuşuna basın. Ardından da bu link ile Flash Player’ı yeniden yükleyin. Kurulum sürecini tamamlayın ve tarayıcınızı yeniden başlatın. YouTube videolarında düzelme olmadıysa, okumaya devam…

Safari kullanıcılarının çözüme ulaşamamaları dahilinde yazılım eklerini etkinleştirmeleri gerekebilir. Safari, Tercihler, Güvenlik sekmesi üzerinden Yazılım Eklerine İzin Ver seçeneğine bir tik atarak etkinleştirin. Daha fazla ayar için Web Sitesi Ayarlarını Yönet tuşuna basabilirsiniz. YouTube’da donma sorununuz hala çözülmediyse, son olarak Safari’yi Sıfırla seçeneğini deneyebilirsiniz. Menü çubuğundan Safari’ye basın ve Safari’yi Sıfırla deyin. Tüm kutulardaki tik işaretini kaldırın ve yalnızca Tüm web sitesi verilerini sil seçeneğini işaretleyin, ardından Sıfırla‘ya basın.

Bunlara ek olarak, sorunu YouTube’un denediği HTML5 deneyinde de arayabiliriz. Eğer ki bu deneye dahilseniz, sayfanın sol en alt köşesinde bulunan “Şu an HTML5 deneyindesiniz” seçeneğinin yanındaki kutudan tik işaretini kaldırın. YouTube sorununuzu bu da çözmediyse, devam edelim.

Tarayıcınızdaki tüm eklentileri kapatın. Sonrasında sorununuz çözülürse, eklentileri yeniden birer birer olmak kaydıyla etkinleştirin. Her seferinde de YouTube’da kontrol edin ve sorun yeniden görünürse, başınıza bela açan eklentiyi de bulmuşsunuz demektir.

Safari’de, yazılım eklerini Tercihler seçeneği altında bulabilirsiniz. Firefox’ta yüklediğiniz eklentiler için ise menü çubuğundan Araçlar seçeneğine gelmeniz gerekiyor.

Eklentiler de size çözüm olmadıysa, diyecek son bir şeyimiz kaldı. O da Firefox kullanıcıları için. Seçenekler, Gelişmiş, Genel sekmesi altındaki Tarama bölümünde bulunan “Mümkün olduğunda donanım ivmelenmesini kullan” kutusundaki işareti kaldırın. Firefox veya video performansına pek etkisi olmasa da son çare olarak deneyeceğimiz bu işlem sorununuzu çözebilir. Sorununuz hâlâ çözülmediyse artık kaynağı internette veya makinenizde aramanın vakti gelmiş olabilir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir