Twitter’da Sahte Hesaplar Nasıl Tespit Edilir?


Sosyal medya hesaplarınızın yüksek takipçili olması popülarite açısından güzel bir hissiyat olabilir. Ancak takipçilerinizin çoğunluğu sahte ve bot hesaplardan oluşuyorsa, sizi takip eden diğer kişilerde farklı düşünceler oluşturabilir. Peki ya sahte hesapları  kolaylıkla nasıl tespit edip silebilirsiniz?

Resim

Ne kadar muhteşem içerikler paylaşırsanız paylaşın karşı tarafta oluşan kötü imajınız her zaman kalıcı olacaktır. Büyük ihtimalle kötü imaj oluşmasına mahal vermemesi açısından sahte hesapları çıkarmak isteyeceksiniz. Fakat tek tek sahte hesapları tespit edip tek tek çıkarmak, zaman kaybının yanı sıra işkence gibi gelecektir. Peki ya kolaylıkla tespit edip çıkarabileceğinizi biliyor muydunuz?

Öncelikle bize bu konuda yardımı dokunacak sistemimizin adı Twitter Audit. Sistemimiz kaç tane sahte takipçiniz olduğunu tespit ediyor ve bunu size raporluyor.

Sahte Hesaplar Nasıl Tespit Edilir?

Yapmanız gereken aslında pek bir şey yok. Sistem sizden sadece kullanıcı adınızı girmenizi istiyor. Adımlarımıza geçelim;

İlk olarak buraya tıklayarak Twitter Audit web sitesine gidin ve açılan ekranda “How many of your followers are real?” (Takipçilerinizin kaç tanesi gerçek?) sorusunun altındaki kısma kullanıcı adınızı yazıp Audit butonuna tıklayın.

Sistem sizin için sahte takipçilerinizi tespit edip listeleyecektir. Gerisi size kalmış. 🙂

 

İşlemimiz bu kadar sonrasında hesabınızı sahte takipçilerden arındırıp oluşabilecek kötü imajları kolaylıkla yıkabilirsiniz. Ancak belirtmekte fayda var, bu sistem ilk kullanım için ücretsizken geri kullanımlar için hesabınızı yükseltmenizi istiyor ve aylık 5$ gibisinden bir fatura çıkarıyor. Takriben aylık 27-28 TL’ye tekabül ediyor. Tabi bu paraya değecek bir işlem yapıyor mu orası da sizin tercihinize kalmış. 🙂


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir