Bitcoin Virüsü Nedir , Nasıl Anlaşılır ve Nasıl Temizlenir?


Bitcoin mining işiyle uğraşıyor olmasanız bile sisteme haberiniz olmadan dahil edilmiş olabilirsiniz. Bitcoin mining bilindiği üzere çok maliyetli bir iş fakat kötü niyetli kişiler tarafından maliyetsiz yolu bulunmuş ve başkalarının sistemleri üzerinden kazanılmaya başlanmış durumda.

 

Bitcoin’in ani yükselişleri ile yatırım veya mining ile güzel gelirler elde etmeniz mümkün. Fakat mining işi için yüksek maliyet gerekmekte. Fakat kötü niyetli kişiler çevrimiçi tehditler ile maliyetten kurtuluyor. Kullanıcıların bilgisayar sistemlerini mining cihazı olarak kullanarak yüksek gelirler elde ediliyor. Bugün sizlere güvenlik önlemi almak dışında bu virüsün bulaştığını nasıl anlayabileceğinizi ve nasıl temizleyebileceğinizi anlatacağız.

 

Bitcoin Virüsünün Bulaşıp Bulaşmadığı Nasıl Anlaşılır?

Bitcoin mining işlemi için yüksek sermaye gerektiğini belirtmiştik. Kötü niyetli kişiler yüksek maliyetler harcamamak için kullanıcıların bilgisayarlarına trojan yüklemeyi tercih ediyorlar. Bitcoin virüsü (Trojan.BitcoinMiner)  bulaştırılan cihazlar bir nevi mining işlevi görüyor. Bu virüs ekran kartınızı ve işlemcinizi yüksek seviyelerde çalıştırarak cihazların performanslarının düşmesine sebebiyet veriyor. Bu nedenledir ki bilgisayarınızı kullanırken (oyunlarda daha çok hissedilir) performans eksikliği ve gereksiz kasmalar yaşayabilirsiniz. Yakın zaman içerisinde performans eksikliği hissettiyseniz bunun Bitcoin virüsünden kaynaklanma ihtimali oldukça yüksek. Bulaşıp, bulaşmadığını ayırt etmek için Malwarebytes Anti-Malware antivirüs uygulamasını kullanabilirsiniz. Detaylı tarama sonucunda PUP.BitcoinMiner ve benzeri isimli bir yazılıma ulaşırsanız, bilgisayarınızı temizlemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde performans düşüklüğü cihazınızın sonu bile olabilir.

Bitcoin virüsünün amacı ne kadar yapımcısına mining yaptırmak olsa da trojan tabanlı bir virüs olduğu için bankacılık şifrelerinizi ve diğer tüm parolalarınızı yapımcısına loglama (raporlama) ihtimali oldukça yüksektir.

Bitcoin Virüsü Nasıl Temizlenir?

Bitcoin virüsünü temizlemek için MalwareBytes ve Dr. Web antivirüs uygulamalarını önermekteyiz (İndirme linklerini en altta bulabilirsiniz.). Antivirüs programları ile temizlenebildiği gibi her hangi bir programa gerek duymadan da temizlenebilir. Bunun için görev yöneticisi ve kayıt defterini incelemek gerekmektedir.

 

 

/BİTCOİN MİNER VİRÜSÜ/

Bitcoin Miner Virüsü Nedir?

Bitcoin miner virüsü de bitcoin virüsünde olduğu gibi kullanıcıların bilgisayarlarına çevrimiçi olarak sızar. Bilgisayarınızı zombileştirerek bitcoin üretimini amaçlar. Kötü niyetli kişilerin iki virüste de amacı aynıyken farklı isimler ile ele alınır. GPU ve CPU kullanımı aşırı derecede kullanarak Bitcoin virüsünde olduğu gibi performans kaybına yol açar.

Bitcoin Miner Virüsünün Bulaştığı Nasıl Anlaşılır?

Bilgisayarınızı açtığınızda aşağıda bulunan hata mesajı sizi karşılıyor ise sisteminize bitcoin miner virüsü bulaşmış demektir.

Bu iletişim kutusu yerine JIT hata ayıklamayı çağırma hakkında detaylı bilgi için bu iletinin sonuna bakın.

Bitcoin Miner Virüsü Nasıl Temizlenir?

Bitcoin Miner virüsü Bitcoin virüsünde olduğu gibi aynı programlar ile temizlenebilir. Fakat görev yöneticisi ve kayıt defteri ile temizlenemez!

İNDİRME LİNKLERİ

Malwarebytes Anti-Malware antivirüs programını indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

DR. Web antivirüs programını indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir