Dünyaca Ünlü 3 Hacker

Hackerlar kendi aralarında 3’e bölünüyor.

Gri Şapkalılar; hem iyi hem kötü niyetli hackerlardır. Kimi zaman eğlence için sistemi hackler, kimi de yönetime sistem açıklarını bildirir.

Siyah şapkalılar; kötü niyetli hackerlardır. Direkt olarak sisteme sızarlar.

Beyaz şapkalılar; ise iyi niyetlilerdir sistem güvenliği için çalışırlar…

Geçmişten bu güne Dünya’nın en ünlü 3 hackerini sizler için derledik.

    1. Kevin David Mitnick (Sanal alemdeki adıyla “condor”) ABD Adalet Bakanlığı daha önce onu “Abd tarihinde en çok aranan bilgisayar suçlusu” olarak değerlendirmişti. Nokia, Fujitsu , Motorola gibi firmaların sistemlerine eş zamanlı saldırılarıyla tanınır. Kurumsal sırları 2.5 yıl boyunca çalmıştır. FBI tarafından aranıp 5 yıl hapse çarptırılmıştır. Cezası bittikten sonra 3 yıl bilgisayara dokunmama cezası almıştır. Namı değer Condor, şu anda 53 yaşında ve Mitnick Security Consolling LLC’ de yöneticilik yapıyor. Ayrıca bir çok siber güvenlik konferansda yer alıyor.
    2. Jonathan Joseph James (Sanal alemdeki adıyla “c0mrade“)  Siber suçlar kategorisinde ilk siber suçlu çocuk olarak tarihe adını kazıtmıştır. Henüz küçük yaşta hırsızlık yapmasıyla bilinen c0mrade, Nasa’nın sisteminden 1.7 milyar değerinde kaynak kodunu indirmiştir. 2007 yılında bir çok firmanın saldırılara maruz kaldığı anlaşılınca c0mrade şüpheli görülmüştü. James bu saldırılardan sorumlu olmadığı halde kendisinin bu saldırılar yüzünden yargılanacağını düşünerek intihar etmiştir.
    3. Gary McKinnon (Sanal alemdeki adıyla “Solo”) Solo, tüm tarih boyuncaki askeri sistemlere ait bilgisayarların hacklenmesindeki koordinatör olarak adını yazdırdı. 13 aylık bir dönemde ABD silahlı kuvvetlerine ve NASA’ya ait bir çok sisteme gizli bir şekilde erişti. Asıl amacı “Serbest enerji üretimi” ve “UFO’ ların örtbas edilmesi” hakkında bilgi toplamaktı. İşlem sırasında 700 bin dolar mali değere sahip olan kritik dosyaları silmesiyle 300 bilgisayarı kullanım dışı bıraktı. 2005 yılına kadar ABD’den kaçmayı başardı. Ardından Birleşik Krallık’da iken iadesi talep edildi. Ancak “Ağır Hasta” teşhisiyle iadesi reddedildi. Günümüzde İngiltere’de bir şirkette bilgisayar uzmanı olarak çalışıyor.

Velhasıl kelam o ki Who Am I sözüyle “Hiç bir sistem güvenli değildir” 😀 😀

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir