Zamanı Kazanmak İçin Harcayın!


Satılık daire arıyorsunuz. Fakat aynı zamanda çalışıyorsunuz. Haftanın sadece 1 gününü bu arayış için kullanabiliyorsunuz. Bu performansla da aradığınız evi bulabileceğinize inanmıyorsunuz. Genellikle büyük şehirlerin gerçeği olan zamansızlık, gerekli çok şeyin yapılamaması anlamına geliyor. Genellikle de hatalı kararların verilmesi, bu yılgınlıklar sonucunda ortaya çıkıyor. Satılık daire arıyor ve uzun zamandır da bunun için ayırmış olduğunuz bütçeyi bir taraftan da korumaya çalışıyorsanız, kesinlikle hızlı karar vermeye çok yatkın oluyorsunuz. Oysa ev almak kesinlikle aceleye gelmemesi gereken bir alışveriş.

Bunun için kendinize iyi araştırma yapma süresi tanımanız gerekiyor. Bu sürenin de sadece haftanın 1 günüyle sınırlı kalmaması gerekiyor. Bunun için sanal emlak siteleri devreye giriyor. Elbette hepsi değil, sadece adı bilinen ve güven telkin edebilenleri ile yol almak dikkat edilmesi gereken noktalardan biri. Bu sayede aradığınız satılık daire için doğru fiyatları bilebiliyor ve bu fiyatlarla aradığınız evinizi rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Bu sistemle eleme yaparak, o haftanın 1 gününü, nokta atışı yaparak değerlendirebiliyorsunuz. Yani hangi evleri hedefliyorsanız, aynı gün içinde onları teker teker görebiliyorsunuz.

Ev Alırken Deprem Güvenliği de Sorgulanmalı!

Türkiye deprem fay hatları üzerinde bir ülke. Bundan sebep de her il için, deprem yönetmeliğini sorgulamak, depreme yönelik tüm bilgi ve belgeler satış öncesi mutlaka görmek istemek gerekli. Deprem yaşamış evler için de mutlaka sağlamlık testi sonuçları görülmeli. Bu bilgileri sizlerle paylaşamayan konutlarla iletişimin kesilmesi daha doğru bir hareket. Yani bir evin fiyatı ve konumu harici, deprem güvenliğinin de iyi araştırılması hem can güvenliği için öneli hem de daireyi satmak istediğinizde bu bilgiler yine önem kazanıyor. Çünkü satışta bu belgeleri verememeniz demek, istediğiniz fiyatlamayı yapamamanız anlamına geliyor.

Kiralık daire için de aynı şeyler geçerli. Oturacağınız evin sağlıklı olmasını önemsemeniz gerekiyor. Evi tapusuyla almasanız da o evde yaşayacağınızı önemsemeniz, oluşabilecek bir depremden korunmanız açısından sonderece anlam arz ediyor. Evinizi kiralarken de emlak sitelerine yayın vermeniz faydalı. Bu sayede evinizi daha fazla bir kitleye tanıtmış olabiliyorsunuz. Üstelik zamanı olmayan kiracılar ile iletişime geçebiliyorsunuz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir