Geçtiğimiz günlerde soy ağacı sorgulama sistemi büyük ses getirmişti. Ardından Milli Savunma Bakanlığı tarafından “Şehit Sorgulama” sistemi kullanıma açıldı. Soy ağacında olduğu gibi büyük ilgi toplayan şehit sorgulama sistemi aşırı yüklenme sebebiyle kısa sürelik bakıma alınmıştı. Tekrar kullanıma sunulan şehit sorgulama sisteminin nasıl kullanılacağını bugün sizler için ele alacağız.
E-devlet şu sıralar soy ağacı ve şehit sorgulama sistemleriyle büyük bir vatandaş kitlesi toplamış durumda. Şehit sorgulama sistemini kullanmak için milyonlarca kişi her gün E-Devlet’e akın ediyor. Şehit sorgulama sisteminde 1853-1928 yılları arasında şehit düşen kişileri sorgulayabilirsiniz.
Peki e-devlet üzerinden şehit nasıl sorgulanır?
-
- İlk olarak turkiye.gov.tr adresine e-devlet bilgilerinizle giriş yapmanız gerekiyor.
- Ardından buraya tıklayarak şehit sorgulama ekranına ulaşıyorsunuz
- Karşınıza gelen ekranda sorgulayacağınız kişi hakkında bir takım bilgiler girmeniz gerekecek. Burada girmeniz gereken zorunlu bilgiler; ad soyad, doğum yeri il ve güvenlik kodudur. Bunun dışında istenilen bilgiler arasında doğum yeri ilçe, baba adı ve doğum yılı da istenmektedir. Fakat bunlar zorunlu değildir.
Sorgulayacağınız kişinin doğum yeri, ad soyad gibi bilgileri bulmak için soy ağacı hizmetinden yararlanabilirsiniz. “Soy ağacı nasıl sorgulanır?” adlı makalemize gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Sistem üzerinden sorgulama yapabileceğiniz savaşlar aşağıdakilerdir;
Kırım Savaşı (1853 – 1856)
Osmanlı – Rus Savaşı (1877 – 1878 / 93 Harbi)
Osmanlı – Yunan Savaşı (1897)
Trablusgarp Savaşı (1911)
Balkan Savaşları (1912 – 1913)
Birinci Dünya Savaşı (1914 – 1918)
Kurtuluş Savaşı (1919 – 1922)
[…] arasında şehit düşen atalarınızı öğrenebilirsiniz. Konuyla ilgili makalemize gitmek için buraya […]
[…] arasında şehit düşen atalarınızı öğrenebilirsiniz. Konuyla ilgili makalemize gitmek için buraya […]