Online Üniversite Mezuniyet Belgesi Nasıl Alınır?


Bilindiği üzere üniversiteden çıkar çıkmaz bazı bürokratik sebeplerden kaynaklı mezuniyet belgesi alınamayabiliyor. Mezuniyet belgesini elinize alana kadar yaşlanmak istemiyorsanız internet üzerinden kolayca üniversite mezunu olduğunuzu gösteren bir belge alabilirsiniz. Bir çok kişi için kolaylık sağlayacak bu konuda sizler için detaylıca nasıl yapılacağını anlattık.

 

 

Öncelikle bu iş için bizlere bir adet e-devlet hesabı gerekiyor. E-devlet hesabını kimlikleri ile beraber giderek +15 yaş üstü olan herkes PTT şubelerinden alabilirler.

İlk olarak tabi ki yapmamız gereken e-devlet hesabımıza giriş yapmamız. 🙂

Ardından arama kısmına anahtar kelimemiz olan “mezuniyet” kelimesini yazıyoruz. Sonra ilk çıkan sonuç “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” yazısına tıklıyoruz.

Mezuniyet işlemlerimiz sorunsuz bir şekilde işlendi ve tamamlandıysa bitirdiğimiz okul, program, bitirme notu ve bitirme tarihi gibi verileri göreceğiz. (Eğer hiç bir veri yer almıyorsa üniversitenizin öğrenci işlerine sözlü yada yazılı bir bildirimde bulunmanızda fayda var gibi gözüküyor.)

“Belge Oluştur” ‘a tıkladıktan sonra pdf dosyamızı bilgisayarımıza indirip istediğimiz gibi kullanıyoruz.

Belgenin üzerinde barkod yazacağı için resmi geçerliliği de vardır. Üzerinde mevcut olan barkod ile e-devlet üzerinden kontrol edilebilir bir belgedir. Yani ıslak imzalı bir belge ile eş değere sahip bir belge niteliğinde olacak. Fakat bazı özel kurumlar mezuniyet belgesinin orjinalini görmek isteyebilirler. Bu durumda da orjinal belgeyi göstermek dışında yapabileceğiniz her hangi bir kolaylık maalesef ki mevcut değil.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir