Bankalara Saldırı Yapmaya Hazırlanan Virüs!


NukeBot olarak adlandırılan virüs online bankacılık işlemlerinde kişilerin kimlik bilgilerini çalmaya hazırlanıyor. Yeni keşfedilen bu zararlı yazılım gerçekten büyük hasarlar bırakabilir.

 

 

Araştırmacılara sürekli yeni yazılımlar ortaya çıkarak ile kimlik bilgileri çalmaya çalışması pek alışılmışın dışında bir durum olmasa da, hackerların elinde hazır bir truva atı bulunması geniş çaplı bir operasyon olacağını belirtiyor. Tüm kullanıcılarını konuyla ilgili uyaran Kaspersky Lab yeni bir analiz yayınladı.

 

Online bankacılık işlemlerini hedef alan Truva atı kategorisindeki NukeBot, tarayıcınıza sızarak bankanızın internet bankacılığı sayfasına bir kod enjekte edip kolayca kimlik bilgilerinizi ele geçirebiliyor. Hatta banka hesaplarınıza da izinsiz erişebiliyor. Kaspersky Lab uzmanları bu yazılıma ait derlenmiş örnekleri bazı yer altı hacker forumlarında bulabileceğimizi söylüyor. Bunların bir çoğu işlevsiz taslak halinde olsa da, içlerinde ciddi anlamda büyük tehdit oluşturabilecek örneklere de rastlanılabiliyor. Hedefleri arasında en başta ABD ve Fransız bankalarına ait kullanıcılar olduğu analiz sonuçları arasında.

Araştırmacılar buna ek olarak online bankacılık işlemlerinin yanı sıra sosyal medya hesaplarınızı, e-posta hesaplarınızı çalmak için de gerekli modifikasyonları mevcut olduğunu belirtiyor. Yani o ki siber suçlular bu zararlı yazılımın gelişmiş sürümlerinin de çıkartabileceği anlamına geliyor.

Kaspersky Lab uızmanlarının analizine göre, Kaspersky Lab ürünleri söz konusu bu zararlı yazılımları Trojan-Banker.Win32.TinyNuke adıyla tespit ediyor. Kaspersky Lab uzmanları sık sık cihazlarınızı olası enfeksiyonlara karşı taramanızı öneriyor.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir