Profesyonel Bir Şekilde Selfie Çekmek

selfie, selfie nedir, selfie nasıl çekilir, selfie nasıl okunur, selfie nasıl başladı, selfie nasıl poz verilir, selfie pozu nasıl çekilir, selfie fotoğrafı nasıl çekilir

Merhaba Arkadaşlar,
Bugün ki yazı konumuzda, sizlerle selfie çekmenin bazı püf noktalarını paylaşmak istedik.selfie, selfie nedir, selfie nasıl çekilir, selfie nasıl okunur, selfie nasıl başladı, selfie nasıl poz verilir, selfie pozu nasıl çekilir, selfie fotoğrafı nasıl çekilir

 
Bilindiği üzerine pozlama, alan derinliği ve kompozisyon gibi fotoğrafçılık terimleri selfie’yide kapsamaktadır.

Biraz ince ayrıntıyla sizlerinde kaliteli selfie’ler çekmesi mümkün.

Aşağıda bahsettiğimiz bazı ipuçları mutlaka selfie çekerken işinize yarayacak ve daha profesyonel selfie’ler çekmenize olanak sağlayacaktır.

1- Alan Derinliği ; Telefonunuzun kamerasına olan uzaklığı net bir şekilde ayarlayarak, yüzünüzün tam olarak çıkmasına önem verin. Bazı üst düzey akıllı telefonlarda bu konuda daha çok seçenek mevcutken, asıl amacımız selfie çekerken sadece fotoğrafların bazı kısımlarının daha keskin görünmesi daha önemlidir.

2- Işıklandırma; Işık önemlidir ama daha önemlisi ışığın kafamızın üstünden gelmemesidir.Akıllı telefonunuzun veya kameranızın yönünü ışığın elmacık kemiklerine vuracak şekilde değiştirin.

Ayrıca bulutlu günler, dışarı da selfie çekilmek için elverişlidir.

3- Poz Verin; Yüzünüz veya Omuzlarınız tüm alanı kaplamamalıdır. Sırıtmayı :)) unutmayın. Birde kameraya karşı eğilmezseniz, aksi takdirde yüzünüz olduğundan da daha geniş çıkacaktır.
selfie, selfie nedir, selfie nasıl çekilir, selfie nasıl okunur, selfie nasıl başladı, selfie nasıl poz verilir, selfie pozu nasıl çekilir, selfie fotoğrafı nasıl çekilir4- Düzgün Kırpma ; Çektiğiniz fotoğrafı nereden kırpdığınıza dikkat edin. En profesyonel fotoğraf karesini yakalamak için farklı alanlardan kırpma yapın.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir